mis on moes 2022

Mis on moes 2022 aastal?

Kohe on käes uus aasta ja viimane aeg teha omale selgeks, mis on moes 2022 aastal. 2021 aastal jõudsin teha postituse ainult suviste trendide kohta. Seekord võtan kohe laiemalt ette ja jagan moenõu terve aasta kohta. Minu tarkused pärinevad saidilt TheTrendSpotter.net ja kuna stiile, mis uuel aastal ilma teevad, on palju, otsustasin keskenduda neile, mida ise kannaksin.

Helmed ja pärlid

Helmed ja pärlid on ehtinud rõivaid ammustest aegadest ja seega pole tegu mingisuguse enneolematu trendiga. Küll aga on pilt muutumas selles vaates, et 2022 aastal on moes ehtida nendega oma igapäevast outfitti. Lisa helmeid jakile, teksadele või pluusile ning kanna riideid kihtidena. Kombineeri näiteks helmestega slip dress koos puhvjope ja tanksaabastega. Jahedamal ajal pane kleidi alla veel ka liibuv turtleneck.

Pärlite puhul kehtib põhimõte, et lihtsuses peitub võlu. Lisa pärleid särgi õlapaeltele või vali pluus, millel on pärlnööbid. Pärlid on alati ilusad tumedates toonides riietega. Samas pole ka ohtu, et lähed liiale, kui katad pärlitega kogu jaki või mantli, sest 2022 aastal võid tunda end kuningannana ilma kohustusteta.

Narmastega üleriided

2022 aastal on narmad vähemalt sama tegijad, kui 70ndatel. Narmad on lisavad riietusele liikuvust ja lõbusust ning seda on praegusel keerulisel ajal hädasti vaja. Eelkõige on moes narmastega jakid, mantlid, keebid, vestid jt üleriided aga kindlasti oled trendikas ka narmastega seeliku või kleidiga. Ka siin on märksõnaks kihiline riietumine, mis sobib meie kliimasse ideaalselt.

Kanna näiteks narmastega keepi koos maksi seeliku ja tanksaabastega või lühikesi pükse suure narmastega jakiga. Popid on naturaalsed toonid nagu pruun, karamell, khaki ja kreemikas.

Vastuolulised mustrid

Varasemalt on erinevate vastuoluliste mustrite üheskoos kandmist peetud pigem maitselagedaks aga nüüd enam mitte. Kui neutraalsed ja monokroomsed toonid on sinu jaoks igavad, siis 2022 aasta mood lubab mustrite miksimisel hullu panna. Konks aga seisneb selles, et mustrite rägastikku peab tasakaalustama ühetooniline ja soovitavalt neutraalset värvi pealisriie.

Ennekõike tasub otsida välja 70ndate stiilis abstraktse, geomeetrilise või psühhedeelse mustriga riided ja kanda neid näiteks koos ussinaha või loomamustriga riietega. Vali ühe mustriga ülemine osa ja teise mustrigaalumine osa ning kanna nende peal pikka ühevärvilist vesti, mantlit või jakki.

Pikad (kunst)nahast mantlid

2000ndad on tagasi ja nendega koos Matrixi stiilis nahkmantlid . Minu jaoks on see üks lemmik trend, kuna meie kliimas on mantel suuremal osal aastast igapäevases kasutuses ning nahkmantel on eriti universaalne rõivaese, kuna peab nii tuult kui vihma. Vastavalt rahakotile ja maailmavaatele võid valida täisnahast või kunstnahast mantli – igal juhul oled tegija.

Lisaks klassikalistele mustadele ja pruunidele mantlitele võid 2022 aastal oma garderoobi vürtsitada näiteks loomamustrilise mantliga või 2värvilise mantliga. Külmemal ajal võid vabalt kanda avaramat mantlit, kuhu mahub alla ka kampsun ning nööpida selle kurguni kinni. Soojemal ajal võid kanda mantlit lihtsalt aksessuaarina käevartel ja lasta õlgadel ning alumisel outfitil särada.

Ühetoonilised pükskostüümid

Pükskostüüm on veetlev ja mitmetahuline riietus, kuna sobib nii kontorisse, deidile, kui shopingule. 2022 aastal on märksõnadeks naturaalsus ja ühetoonilisus ning jakk peab olema pikk või oversized või mõlemat. Jakk või pintsak peab ulatuma üle puusade ja võiks olla pigem lai kui taljes. Seni kuni jaki või pintsaku väel on õues külm, jäta see kappi ja kanna hoopis kreemvalgeid või helebeeže pükse koos samas toonis mantliga.

Taaskord peitub lihtsuses võlu. Kui panustad mugavusele, siis kanna näiteks beeži või helepruuni pükskostüümi lihtsa valge t-särgi ja tossudega. Glamuuritaridele on valikus pükskostüüm liibuva turtlenecki ja kontsakingadega ning suvel võid panna pintsaku alla croptopi või jätta pluusi üldse ära. Kui valid jaki asemel mantli, kombineeri seda valge triiksärgi või turtlenecki ja laiade või alt laienevat pükstega.

Need viis trendi on minu lemmikud sellest, mis on moes 2022 aastal ning päris kindlasti ei ole see kõik. Mood on üha mitmekülgsem ja mängulisem ning annab meile küllaltki vabad käed, et leida endale sobiv. Igal aastal ei pea oma garderoobi täielikult välja vahetama vaid piisab, kui lisada sinna mõni trendikas hilp. Kui tahad eristuda massist, keera oma outfitile vinti juurde ägedate ja unikaalsete teise ringi rõivastega.

Ostukorv
Scroll to Top